recipe icon

ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ

recipe-61-inner
mamamia-web

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180℃. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 5-6′.
    Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σύγκλινα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Χαμηλώνουμε και ξεκινάμε τη διαδικασία για το μείγμα μας.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι.
    Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια και στο τέλος το μπέικιν.
  3. Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι μας, τη φέτα, το τυρί, τον άνηθο, και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο μέτριο ταψί.
  4. Ψήνουμε 35-45’, ανάλογα το πάχος της πίτας μας. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη με το σύστημα της οδοντογλυφίδας ή του μαχαιριού όπως τα κέικ μας.

Υλικά

  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 500 γρ.  φρέσκα μανιτάρια
  • 1 πακέτο Σφακιανά σύγκλινα Πατεράκης
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 αυγά
  • 400 γρ. γιαούρτι Δωδώνη στραγγιστό 8%
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη Μεβγάλ τάπερ 1 κιλού
  • 400 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι