Back to top

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 400 γρ. Φέτα
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 βαζάκι al pesto
  • 1 μεγάλο  κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 125 γρ. γάλα
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τα κανελόνια σε βραστό νερό για 5 λεπτά με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα κρυώνετε σε κρύο νερό. Προσέχετε μόνο μην τα σπάσετε και χαλάσουν την φόρμα τους.
  2. Πλένετε καλά τις ντομάτες, βγάζετε το κοτσάνι και στη συνέχεια τις κόβετε στα τέσσερα. Τις μισές τις βάζετε σ’ένα μικρό ταψί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, θυμάρι και τις δύο σκελίδες σκόρδου. Προσθέτετε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τον πάτο του ταψιού σας. Τις ψήνετε για 1 ώρα στους 100 βαθμούς. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις πολτοποιείτε. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε αρχικά το κρεμμύδι, που έχετε ψιλοκόψει, με τις άλλες μισές ντομάτες, λίγη ζάχαρη και στο τέλος τις 2 σκελίδες σκόρδο. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Προσθέτετε στο τέλος και το βασιλικό χωρίς τα κοτσάνια. Πολτοποιείτε κι αυτό το μείγμα και το ανακατεύετε με το μείγμα που κάνατε με τις ντομάτες στο φούρνο. Τα περνάτε όλα μαζί από λεπτή σήτα (σουρωτήρι) και στη συνέχεια προσθέτετε 125γρ. φέτα και μια κουταλιά της σούπας σάλτσα αλ πέστο.
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, πρόσθετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα φουέτ. Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύετε και βράζετε την κρέμα για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τα 250γρ. φέτας. Αλατοπιπερώνετε.
  4. Σ’ένα μεγάλο ταψί βάζετε λίγο ελαιόλαδο. Κόβετε τα κανελόνια στα 4 και βάζετε τους κυλίνδρους όρθιους. Γεμίζουμε τους κυλίνδρους με το μείγμα της ντομάτας. Τα ζεσταίνετε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς, ενώ παράλληλα ζεσταίνετε και τη σάλτσα φέτας. Σ’ένα πιάτο βάζετε τη σάλτσα φέτας και δίπλα τα κανελόνια. Πάνω από τα κανελόνια βάζετε λίγη αλ πέστο, εάν θέλετε φυλλαράκια βασιλικού ή και λιαστή ντομάτα.