recipe icon

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

recipe-65-inner
mamamia-web

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ την σάλτσα σόγιας με το μέλι και το ξύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το μαρινάρουμε για 15 λεπτά και το αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξει. Αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε παραπάνω. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με την μαρινάδα που μας περίσσεψε. Τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κάσιους και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το σησαμέλαιο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ρύζι και ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε το ζωμό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα κάσιους, ανακατεύουμε και σερβίρουμε από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο μας!

Υλικά

  • 800 γρ.  κοτόπουλο φιλέτο Πινδος
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 6 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές σούπας  σησαμέλαιο
  • 3 κολοκυθάκια μικρά τρυφερά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι

Άγριο ρύζι με κάσιους

  • ½ φλιτζάνι κάσιους
  • 1 Ελληνικό αβοκάντο
  • ½ πακέτο Μπαρμπά-Στάθης Μανιτάρια
  • 1 κουταλιά σησαμέλαιο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ τζίντζερ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
  • 400-500 γρ ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι