Back to top

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτο μακαρονάκι Μέλισσα
  • 1 Χταπόδι (1500γρ. περίπου) Κοντοβερός
  • 5 Κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 Ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • Δάφνη
  • 1 ξυλαράκι Κανέλα
  • 1 φλiτζάνι Λευκό κρασί Μοσχοφίλερο
  • 1 κ.σ Τοματοπελτέ
  • Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.
  2. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε την κανέλα και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη και την ντομάτα.
  5. Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
  6. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το βάζουμε στο φούρνο σε ταψί ή γάστρα για να πάρει τα αρώματα του φούρνου.
  7. Παράλληλα βράζουμε το μακαρονάκι μας σε αλατισμένο νερό .Όταν είναι και τα δύο έτοιμα τα ενώνουμε,ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα μας και σερβίρουμε!