Back to top

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υλικά

  • 450 γρ. ταχίνι Όλυμπος
  • 200 γρ. μέλι Συνεργασία
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400 γρ. Βιολάντα Coocies φιστίκι

Για το γλυκό κουταλιού φράουλα

  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλιας
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το μέλι και το ταχίνι σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα άλλο μπεν μαρί, την προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα. Το βάζουμε σε μεμβράνη και το ρολάρουμε πάνω κάτω για να γίνει σε σχήμα λουκάνικο.
  4. Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Μπορούμε να το βάλουμε και σε σκεύος για κέικ μακρόστενο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το γλυκό κουταλιού φράουλα.

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τις βάζουμε σε μια  κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το λικέρ και χαράζουμε στην μέση το στίκ της βανίλιας παίρνουμε την σάρκα της και την βάζουμε μέσα στις φράουλες.
  2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο, να κατεβάσουν τα υγρά τους. Μόλις κατεβάσουν τα υγρά τους βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  3. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και ξαφρίζουμε. Τραβάμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  4. Αφού κρυώσει, σουρώνουμε τις φράουλες τις κρατάμε εκτός και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει.
  5. Όταν γίνει αυτό, ρίχνουμε πάλι μέσα τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το γλυκό να βράσει για 5 λεπτά ακόμη.