Back to top

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500ml μπίρα Pils Urquell

Για τη γέμιση

  • 20 ντοματίνια
  • ¼ Ματσάκι φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη Ένωση Ρεθύμνου
  • 1 φλιτζάνι φέτα Πίνδος φέτα ΠΟΠ τάπερ 400γρ.
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη μπίρα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200℃.  Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τον πηχτό χυλό μας.
  3. Τη βάζουμε να ψηθεί, μέχρι να σταθεροποιηθεί ο χυλός και να πάρει την όψη μισοψημένου ζυμαριού.
  4. Μόλις σταθεροποιηθεί η ζύμη τη βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω της τη γέμιση, πρώτα τα ντοματίνια, μετά τα τυριά και τη ρίγανη και στο τέλος το ελαιόλαδο και ψήνουμε  ξανά στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας και να αποκτήσει η πίτσα ρόδινο χρώμα.