recipe icon

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

recipe-66-inner
mamamia-web

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια. Τα βράζουμε την επόμενη και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το ρύζι. Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το ζωμό – κατεβάζουμε το μάτι σε χαμηλή ένταση, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε να γίνει.
  3. Έπειτα, όταν κρυώσει, ψιλοκόβουμε σε μικρά καρεδάκια όλα τα λαχανικά, περνάμε στον τρίφτη το καρότο και τοποθετούμε σε ένα μπόλ το ρύζι, τα λαχανικά, τα ρεβίθια, τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα μας, βάζουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.
  5. Σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω λίγη κρέμα μπαλσάμικου.

Υλικά

  • 100 γρ. ρύζι άγριο
  • 100 γρ. ρεβίθια Agrino
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 ml Ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτάκια τόνο Rio Mare φιλέτο σε ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. καλαμπόκι
  • 3/4 πράσινη πιπεριά
  • 3/4 κόκκινη πιπεριά
  • 1 Καρότο τριμμένο
  • 2 αγγουράκια τουρσί
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 κ.σ τυρί φρέσκο κρέμα ARLA
  • 1 κ.σ κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ ζωμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι