Back to top

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 500 γρ. πατάτες
  • 250 γρ. ντοµάτα στον τρίφτη
  • 200 γρ. ελιές πράσινες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό Calliga Μοσχοφίλερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίζουμε το κρέας µε το λάδι και το σβήνουμεµε µε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε τις ντομάτες και το πιπέρι.
  2. Βράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μισοψηθεί το κρέας και ρίχνουμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε και αφού πάρουν όλα μαζί βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοψήνουμε το φαγητό μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να είναι έτοιμο το κρέας μας, τότε αλατίζουμε και ρίχνουμε τις ελιές.
  3. Του δίνουμε φωτιά να πάρει μία βράση όλο το φαγητό μας και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε δέκα λεπτά με κλεiστό καπάκι να μπομπάνει.