ΜΕ ΤΟΝ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗ
ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ

500γρ. αστακό
500γρ. λιγκουίνι
50γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι 
½ κ.γλ. σκόρδο
1 ντομάτα φρέσκια
1 κ.σ. σάλτσα κόκκινη
αλάτι
πιπέρι
μισό ποτήρι λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε περίπου 3-4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει, ρίχνετε μέσα τον αστακό και τον αφήνετε να βράζει περί τα 10 λεπτά.

Στην κατσαρόλα με το νερό που έβρασε ο αστακός θα προσθέσετε και τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό και όταν φτάσει σε έντονο βρασμό, ρίχνετε δυο κουταλιές της σούπας αλάτι και στη συνέχεια τα λιγκουίνι. Χρειάζονται περίπου 8λεπτά.

Παράλληλα με το βράσιμο των ζυμαρικών, σε μεγάλο τηγάνι, ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και χωρίς να περιμένετε, προσθέτετε τη σκελίδα σκόρδου, το κρεμμύδι και στη συνέχεια τη ντομάτα.

Συνεχίζετε προσθέτοντας το κρασί, και 3 κουταλιές απ’το νερό που βράζουν τα μακαρόνια για να δώσετε έξτρα γεύση αστακού και λίγο άμυλο απ’ τα ζυμαρικά, που θα βοηθήσει στο δέσιμο της σάλτσας. Επίσης προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Ενσωματώνετε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την σάλτσα και τους αστακούς και τα ανακατεύετε λίγο, αφήνοντάς τα συνολικά περί το ένα λεπτό. Η αστακομακαρονάδα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού