ΜΕ ΤΗΝ
ΜΠΟΥΡΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη :
1500γρ. αλεύρι
1κουτ. του γλυκού αλάτι
λίγο λάδι
750γρ. περίπου νερό

Για τη γέμιση:
16 μεγάλα κρεμμύδια
6 κουτ. της σούπας αλεύρι
5 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κρασοπότηρα λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε το ζυμάρι τοποθετώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε τετράγωνα 15εκ.x15εκ. περίπου.

Γεμίζουμε τα καλιτσούνια και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά, αφού τα λαδώσουμε λίγο από πάνω.

Με τα υλικά αυτά θα βγουν περίπου 75 καλιτσούνια.

Tips: Η γέμιση πρέπει να μπαίνει αρκετή στο κάθε καλιτσούνι γιατί στο ψήσιμο τα κρεμμύδια μαραίνονται.

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού