ΜΕ ΤΗΝ
ΑΛΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ
ΥΛΙΚΑ

3 μεσαία φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα)
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. πιπέρι mix
½ φλυτζάνι νερό
½ κ.γλ. καυτερό κόκκινο curry
½ κ.γλ. τσίλι σκόνη
½ κ.γλ. κανέλα σκόνη ή 1 ξυλάκι
1 κ.γλ. κουρκουμά
1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.σ. κίτρινο curry Ινδίας
1 κ.σ. πολτό ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γλ. corn flour + 2 κ.σ. νερό (ανακατεμένα)
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (θερμοκρασία δωματίου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το 1/2 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπάζοντας το τηγάνι για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το καυτερό κάρυ, το τσίλι, την κανέλα, κουρκουμά, πιπέρι καγιέν, κύμινο, κίτρινο curry Ινδίας, το πολτό ντομάτας και το φύλλο δάφνης.

Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Αν δούμε ότι δεν έχει πήξει η σάλτσα προσθέτουμε το corn flour με το νερό και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και βάζουμε το γιαούρτι.

Tips : Αν η σάλτσα μας πήξει χωρίς το corn flour κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και βάζουμε το γιαούρτι.

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού