ΜΕ ΤΗΝ
ΜΑΙΡΗ ΠΑΥΛΑΚΗ
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό γαρίδες νούμερο 2, κατεψυγμένες
  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 750 ml νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 ντομάτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ούζο
  • ½  κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Βάζουμε το κεφάλι και τα κέλυφος από τις γαρίδες στην κατσαρόλα, μαζί με τον κύβο λαχανικών και το νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Σουρώνουμε σε ένα μπώλ τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα .Έπειτα, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, κόβουμε σε μεγάλες φέτες ένα κρεμμύδι, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη και 1 πρέζα μπούκοβο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με 20 ml ούζο.
Όταν το ούζο εξατμιστεί, κόβουμε τις τομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τελειώνοντας, συμπληρώνουμε το βούτυρο  και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα φύλλα βασιλικού. Προαιρετικά συμπληρώνουμε παρμεζάνα, ένα φρέσκο κρεμμύδι και ξύσμα από 1 λεμόνι.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού