Back to top

Μανταρίνια Χίου

Μανταρίνια Χίου: Ο πορτοκαλί χρυσός του νησιού

Μανταρίνια Χίου

Τα μανταρίνια Χίου αποτελούν κομμάτι της μακραίωνης παράδοσης του νησιού στην καλλιέργεια εσπεριδοειδών, η οποία άρχισε τον 14ο αιώνα, την περίοδο των Γενοβέζων. Σήμερα τα πασίγνωστα μανταρίνια Χίου θεωρούνται από τα πιο αρωματικά του κόσμου, ενώ διαθέτουν και Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Τα μανταρίνια Χίου καλλιεργούνται στα περιβόλια της περιοχής του ιστορικού Κάμπου, ο οποίος, εκτός από τα άφθονα υπόγεια νερά που διαθέτει, τα οποία είναι ιδανικά για την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, είναι και μια μαγευτική τοποθεσία, όπου οι καλλιέργειες, οι κατοικίες και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον δημιουργούν έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς και αρμονίας. Το μανταρίνι Χίου, όταν δεν καταναλώνεται ως πεντανόστιμο φρούτο, χρησιμοποιείται για την παραγωγή χυμού, γλυκού του κουταλιού, μαρμελάδας, λικέρ, σιροπιού, ακόμη και στο μαγείρεμα σε τοπικές συνταγές.

ΤΟΠΟΣ:
Χιος
Ταξιδεύουμε μέχρι την Χίο
Η Χίος είναι ξακουστή ανά τον κόσμο, όχι τόσο για το νησί το ίδιο, όσο για το διάσημο προστατευόμενο προϊόν που παράγει, τη γνωστή σε όλους μας μαστίχα Χίου.