Back to top

Καρπούζι Μήλου

Καρπούζι Μήλου: Το βασικό μυστικό της φημισμένης καρπουζόπιτας του νησιού

Καρπούζι Μήλου

Το καρπούζι Μήλου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του νησιού. Ειδικά στη Μήλο, το ντόπιο καρπούζι έχει έντονη, φυσική γλυκύτητα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η περίφημη γλυκιά καρπουζόπιτα της Μήλου δεν θα μπορούσε να φτάσει στο γευστικό της απόγειο σε κάποιον άλλο τόπο.

Είτε σκέτο, είτε ως χυμός, είτε μέσα σε καρπουζόπιτα, είτε ακόμη και ως γλυκό του κουταλιού, το καρπούζι Μήλου είναι ένα από το γευστικά ορόσημα του όμορφου αυτού νησιού των Κυκλάδων.

ΤΟΠΟΣ:
Μηλος
Ταξιδεύουμε μέχρι τη Μήλο
Το νησί όπου ανακαλύφθηκε η διάσημη Αφροδίτη της Μήλου, ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων στα νοτιοδυτικά και είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί τους.