Back to top

Οίνος Κρήτης

Οίνος Κρήτης: Το νέκταρ των Κρητών με καταγωγή που χάνεται στα βάθη του Μινωικού πολιτισμού

Οίνος Κρήτης

Το Κρητικό κρασί έχει κάνει ένα ποιοτικό άλμα τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα σήμερα η Κρήτη να έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των οινοποιητικών περιοχών υψηλής αξίας της Ευρώπης. Η οινοποιία στην Κρήτη είναι υπόθεση κυριολεκτικά χιλιετιών, καθώς το νησί αποτελούσε κέντρο παραγωγής κρασιού από τα Μινωικά χρόνια ακόμη, 2 με 3 χιλιετίες περίπου πριν τη γέννηση του Χριστού.

Σήμερα, τα Κρητικά κρασιά συγκαταλέγονται στα πιο γνωστά προϊόντα του νησιού, και αποτελούν κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Οι ιδιαίτερες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες του νησιού ευνοούν την παραγωγή εξαιρετικών τοπικών ποικιλιών σταφυλιών, όπως τα Κοτσιφάλι, Λιάτικο, Μανδηλάρι, Syrah, Merlot, που χρησιμοποιούνται στα αρωματικά κόκκινα κρασιά, και τα Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία, Μοσχάτο Σπίνας που χρησιμοποιούνται στα δροσερά λευκά.

ΤΟΠΟΣ:
Κρητη
Ταξιδεύουμε μέχρι την Κρήτη
Κρήτη χιλιοτραγουδισμένη, Κρήτη λεβεντογέννα. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.