Back to top

Οίνος Νάξου

Κρασί Νάξου: Ο οίνος των αρχαίων θεών με ιστορία χιλιετιών

Οίνος Νάξου

Το κρασί της Νάξου είναι ένα προϊόν με ρίζες χιλιετιών, καθώς παράγεται στο νησί από την αρχαιότητα. Μάλιστα, την περίοδο εκείνη η Νάξος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής και εξαγωγής κρασιού σε πολλές περιοχές του Ελληνικού κόσμου.

Η μεγάλη διαχρονική σημασία της Ναξιώτικης οινοποιίας φαίνεται και από το γεγονός ότι στην αρχαία Ελληνική μυθολογία ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού και της διασκέδασης, φέρεται να γεννήθηκε στη Νάξο και να έχει φυτέψει εκεί το πρώτο κλήμα ως προστάτης της. Σήμερα, Οι οινοποιήσιμες ποικιλίες στο νησί που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του περίφημου κρασιού της Νάξου είναι κυρίως το Αηδάνι, το Ποταμήσι, το Φωκιανό, η Μαντηλαριά και άλλες τοπικές ποικιλίες.

ΤΟΠΟΣ:
Ναξος
Ταξιδεύουμε μέχρι τη Νάξο
Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, το οποίο είναι γνωστό για τη μεγάλη ιστορία του και την τυροκομική του παράδοση.