Back to top

Ρακί ή Στροφυλιά Τήνου

Ρακί ή Στροφυλιά Τήνου: Η γεύση της Τήνου στο ποτήρι σας

Ρακί ή Στροφυλιά Τήνου

Το χαρακτηριστικό ρακί της Τήνου, ή στροφυλιά, όπως αλλιώς λέγεται τοπικά, παράγεται με μια μυσταγωγική διαδικασία με τεράστια παράδοση. Τα αποστακτήρια όπου  παράγεται το τοπικό ρακί λέγονται “ρακιζιά”, και είναι εκεί που αρωματίζεται με μάραθο, φασκόμηλο ή θυμάρι. Η παραγωγή της στροφυλιάς είναι μια εξαιρετική περίσταση για γλέντι.

Το ρακί, ή στροφυλιά, Τήνου, με την τόσο χαρακτηριστική του γεύση, θα σας ταξιδέψει γευστικά στο γραφικό αυτό Κυκλαδονησί με τη μεγάλη ιστορία.

ΤΟΠΟΣ:
Τηνος
Ταξιδεύουμε μέχρι την Τήνο
Η Τήνος, το νησί της Παναγίας. Η Τήνος βρίσκεται στο Αιγαίο και ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων ως το τέταρτο μεγαλύτερο νησί τους, και είναι ιδιαίτερα γνωστή για την προσέλκυση θρησκευτικού τουρισμού.