Back to top

Σταφύλι Σαντορίνης

Σταφύλι Σαντορίνης: Γευστικό και μοναδικό λόγω του τρόπου που καλλιεργείται

Σταφύλι Σαντορίνης

Τα σταφύλια Σαντορίνης με την ιδιαίτερη γεύση είναι το αποτέλεσμα αιώνων επιτυχημένης καλλιέργειας τους στο νησί. Το νησί διαθέτει τον πιο παλιό αμπελώνα στην Ελλάδα, ο οποίος θεωρείται από τους σπάνιους ευρωπαϊκούς αμπελώνες με κλήματα αυτόριζα.

Η πιο γνωστή ποικιλία σταφυλιού Σαντορίνης είναι το Ασύρτικο, το οποίο πλέον καλλιεργείται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Άλλες ποικιλίες που καλλιεργούνται στο νησί είναι το Αθήρι το Αηδάνι, η Μαντηλαριά, το Μαυροτράγανο και το Βουδόματο. Από τα σταφύλια της Σαντορίνης παράγεται μια ολόκληρη οικογένεια από ξεχωριστά κρασιά, πιο γνωστά από τα οποία είναι το Βινσάντο.

ΤΟΠΟΣ:
Σαντορινη
Ταξιδεύουμε μέχρι την Σαντορίνη
Σαντορίνη. Αν όχι ο διασημότερος ελληνικός τόπος, σίγουρα ο πιο πολυφωτογραφημένος.