Back to top

Tσικουδιά ή ρακή Κρήτης

Τσικουδιά ή ρακή Κρήτης: Το τοπικό ποτό που έγινε συνώνυμο της αυθεντικής Κρητικής ψυχής

Τσικουδιά ή Κρητική ρακή

Η Κρητική τσικουδιά ή ρακή είναι το πιο χαρακτηριστικό ποτό της Κρήτης, και συνοψίζει σε ένα ποτήρι την ιδιοσυγκρασία της τόσο ξεχωριστής αυτής γωνιάς της Ελλάδας. Η τσικουδιά της Κρήτης είναι προϊόν απόσταξης των τσίκουδων των σταφυλιών, και διαφέρει από το ρακί που παράγεται στα περισσότερα μέρη της Ελλάδος, καθώς δεν περιέχει γλυκάνισο.

Η τσικουδιά ή ρακή Κρήτης παράγεται σε διάφορες ποικιλίες, με διαφορετικό οινοπνευματικό βαθμό, που εξαρτάται και από το αν είναι προϊόν απλή απόσταξης ή διπλής (διπλοβρασμένη). Τον Οκτώβριο, όταν και γίνεται η απόσταξη της τσικουδιάς στο νησί, παίρνουν μπρος τα λεγόμενα παραδοσιακά ρακοκάζανα, και η όλη διαδικασία είναι η ιδανική ευκαιρία για καλή παρέα, γλέντι, μαντινάδες και νόστιμο φαγητό.

ΤΟΠΟΣ:
Κρητη
Ταξιδεύουμε μέχρι την Κρήτη
Κρήτη χιλιοτραγουδισμένη, Κρήτη λεβεντογέννα. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.