Back to top

Τυροκομικά προϊόντα Πάρου

Τα εξαιρετικά τυριά της Πάρου συνεχίζουν μια μεγάλη παράδοση τυροκόμων του νησιού

Τυροκομικά προϊόντα Πάρου

Τα τυριά της Πάρου είναι ανάμεσα στα πιο εκλεκτά της Ελλάδας. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι η γραβιέρα Πάρου, το κεφαλοτύρι, που ανάλογα του αν θα παλαιωθεί στο λάδι ή το κρασί, ονομάζεται λαδοτύρι ή κρασοτύρι, αντίστοιχα, και το λεγόμενο τουλουμίσιο, που έχει πάρει το όνομά του από τα τουλούμια (δέρματα προβάτων) όπου το ωρίμαζαν τα παλιότερα χρόνια.

Τα Παριανά τυριά, που έγιναν ακόμη πιο γνωστά λόγω της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, αποτελούν μια μοναδική γευστική απόλαυση που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά το φαγητό ή το ποτό σας.

ΤΟΠΟΣ:
Παρος
Ταξιδεύουμε μέχρι την Πάρο
Η όμορφη Πάρος βρίσκεται στο κέντρο του συμπλέγματος των Κυκλάδων και πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών της Ελλάδας.