Back to top

Απάκι με μανιτάρια, δίκταμο και γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ

  • Απάκι καπνιστό  Πατεράκης
  • 1 κιλό διάφορα μανιτάρια, χοντροκομμένα, φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. στακοβούτυρο
  • 2 κλωναράκια Δίκταμο Κρήτης “‘Ερωντας”
  • Ρίγανη
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Καρεδάκια Γραβιέρας Βολτυράκη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και αφού μαραθούν, ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και την φλούδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το απάκι μας με τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια μας, κόβουμε τη γραβιέρα μικρά καρεδάκια και την βάζουμε μέσα στο τηγάνι. Μετά από τρία λεπτά, σβήνουμε και ρίχνουμε το στακοβούτυρο.

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

ΤΟΠΟΣ:
Κρητη
Ταξιδεύουμε μέχρι την Κρήτη
Κρήτη χιλιοτραγουδισμένη, Κρήτη λεβεντογέννα. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.