Back to top

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

ΥΛΙΚΑ

  • 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 200γρ.τυρί φέτα
  • 1 κλωνάρι δυόσμο
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν.

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλεύρι, τις ντομάτες (να τις στίψετε για να μην έχουν πολλά υγρά), το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει αφράτο.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.

ΤΟΠΟΣ:
Σαντορινη
Ταξιδεύουμε μέχρι την Σαντορίνη
Σαντορίνη. Αν όχι ο διασημότερος ελληνικός τόπος, σίγουρα ο πιο πολυφωτογραφημένος.