ΜΕ ΤΗΝ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ

½ κιλό φύλλο κρούστας

Για την κρέμα:
½ κιλό φύλλο κρούστας
6 ποτήρια γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
8 κ.σ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
4κ.σ. ραφινέ λάδι
4κ.σ. λιωμένο βιτάμ
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:
½  κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα 5 ποτήρια γάλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Στο 6Ο ποτήρι κρύο γάλα, βάζουμε το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Αφού ξεκινήσει να βράζει το γάλα, αποθέτουμε τους δυο κρόκους, το σιμιγδάλι και τις 8κ.σ. ζάχαρης. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου αρχίσει να πήζει το μίγμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι . Από το ½ κιλό φύλλα κρούστας, αφήνουμε στην άκρη τα 5τμχ. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ραφινέ λάδι μαζί με το βιτάμ και αλείφουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα-ένα. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί το ένα πάνω στο άλλο.

Βάζουμε στο ταψί την κρέμα με τα φύλλα και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα 5 από πάνω, για να σκεπάσουμε το μίγμα. Πριν το βάλουμε για ψήσιμο, ραντίζουμε με νερό για να γίνει η κρούστα πιο τραγανή και το χαράζουμε.
Αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40  λεπτά.

Σε ένα σκεύος βράζουμε για 5΄ το ½ κιλό ζάχαρης με 2 ποτήρια νερό και προσθέτοντας και τις  βανίλιες. Αφού έχει κρυώσει το γαλακτομπούρεκο προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι σιγά- σιγά από πάνω, μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού