ΜΕ ΤΗΝ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ
ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ
ΥΛΙΚΑ

½ κιλ. χοχλιούς
½ κιλ. βλίτα 
½ κιλ. αμπελοφάσουλα
2 μέτριες πατάτες 
½ τμχ κρεμμύδι
2 τμχ καλαμπόκια
2-3 τμχ κολοκύθια μικρά
Ανθούς από κολοκύθι
1 σκελίδα σκόρδου
1 ώριμη ντομάτα
1 κρασοπότηρο λάδι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και βράζουνε τους χοχλιούς. Ξεχωριστά βράζουμε και τα καλαμπόκια. Έπειτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φρέσκα βλήτα με το λάδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα, τα κολοκύθια, τις πατάτες ,την ξυσμένη  ντομάτα , το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους βρασμένους χοχλιούς , τα βρασμένα καλαμπόκια και τους ανθούς από τα κολοκύθια. Αφού έχουμε βάλει όλα τα υλικά μας ,ρίχνουμε λίγο αλάτι , ένα ποτήρι νερό και τα σκεπάζουμε για περίπου 45΄.
Καλή σας όρεξη!!

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού