ΜΕ ΤΗΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΕΤΑΚΗ
ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ

Για την βάση:
80γρ.βούτυρο
250γρ. μπισκότα digestive
1 κουταλιά της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Για την Ganache:
400γρ κρέμα γάλακτος
400γρ κουβερτούρα

Καραμελωμένη μπανάνα:
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 μέτριες σφιχτές μπανάνες
2 κουταλιές της σούπας
κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε μπώλ, μαζί με το κακάο και την άχνη ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά και όταν το μείγμα απορροφήσει όλο το βούτυρο, το τοποθετούμε σε μία βάση τάρτας. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Για την ganache, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί καλά τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι το μείγμα γίνει λείο και έπειτα το προσθέτουμε πάνω στη βάση της τάρτας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες 4 ώρες.

Για την καραμελωμένη μπανάνα, βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει και προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες. Τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να ψηθούν και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε πάνω στην τάρτα μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προαιρετικά, για γαρνιτούρα μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς. Καλή επιτυχία.

Πίσω στη σελίδα του διαγωνισμού