Φάβα Σαντορίνης
Φάβα Σαντορίνης: Η Σαντορινιά που κατέκτησε την Ελλάδα
Φάβα Σαντορίνης
Η αυθεντική φάβα Σαντορίνης είναι ένα προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, το οποίο είναι τόσο ξεχωριστό, όσο και η ηφαιστιογενής γη της Σαντορίνης στην οποία αναπτύσσεται, όπου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα. Γίνεται από το όσπριο λαθούρι, που είναι είδος κίτρινου αρακά, και η καλλιέργεια, η επεξεργασία και το αλώνισμα του καρπού γίνονται με ειδικό τρόπο ώστε να προσδώσουν στο τελικό προϊόν τη μοναδική γεύση που όλοι μας ξέρουμε.
Ως φαγητό, η φάβα Σαντορίνης τρώγεται σε 3 παραλλαγές: Παντρεμένη, κλασική ή βελουτέ. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για περιόδους νηστείας, και έχει χαρακτηριστική γεύση και άρωμα.
ΤΟΠΟΣ:
Σαντορινη
Σαντορινη
Ταξιδεύουμε μέχρι την Σαντορίνη
Σαντορίνη. Αν όχι ο διασημότερος ελληνικός τόπος, σίγουρα ο πιο πολυφωτογραφημένος.