Back to top

Κολοκύθα Πάρου

Κολοκύθα Πάρου: Το νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό του νησιού

Κολοκύθα Πάρου

Η κολοκύθα Πάρου είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λαχανικά στο γνωστό αυτό νησί του Αιγαίου. Παρόλο που οι κολοκύθες ήρθαν στην Ευρώπη από την Αμερική μετά την ανακάλυψή της από τον Κολόμβο, η Πάρος είναι ένα από τα μέρη στην Ελλάδα που το ιδιαίτερο αυτό φυτό έχει βρει ένα ιδανικό νέο σπίτι για να μεγαλώσει και να δώσει έναν γευστικότατο καρπό.

Οι πρώτες κολοκύθες αρχίζουν να βγαίνουν από τα τέλη του καλοκαιριού, αλλά η συγκομιδή τους γίνεται γύρω στον Οκτώβριο. Η κολοκύθα της Πάρου είναι το βασικό συστατικό – και το γευστικό μυστικό – της περίφημης Παριανής γλυκιάς κολοκυθόπιτας.

ΤΟΠΟΣ:
Παρος
Ταξιδεύουμε μέχρι την Πάρο
Η όμορφη Πάρος βρίσκεται στο κέντρο του συμπλέγματος των Κυκλάδων και πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών της Ελλάδας.