Back to top

Μελαχρινή Καρυδόπιτα Με Κίτρο Νάξου

ΥΛΙΚΑ

  • 10 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγ. λικέρ κίτρο Νάξου

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. τσαγ. νερό
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή.
Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτετε την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν πάουντερ, το λικέρ και τέλος, τα καρύδια.
Ανακατεύετε το μίγμα απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνετε στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, το οποίο βράζετε για 10 λεπτά.
Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνετε να κρυώσει, τη χαράσσετε σε κομμάτια και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

ΤΟΠΟΣ:
Ναξος
Ταξιδεύουμε μέχρι τη Νάξο
Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, το οποίο είναι γνωστό για τη μεγάλη ιστορία του και την τυροκομική του παράδοση.