Back to top

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 πακέτο γαρίδες
  • 1 μπώλ μανιτάρια
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 1 μελιτζάνα
  • 3 ντομάτες φρέσκες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός
  • Θυμάρι
  • Δάφνη
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες ολοκληρωτικά.
  2. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κυβακια.
  3. Από τις ντομάτες  αφαιρούμε τα σποράκια και τις κόβουμε και αυτές σε κύβους.
  4. Παίρνουμε το φύλλο κρούστα ,το κόβουμε ανάλογα  με το σκεύος μας,(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ατομικες ταρτιέρες) το λαδώνουμε και καλύπτουμε τα τοιχώματα καλά, ερμητικά . Τοποθετούμε  6 φύλλα εναλλάξ.
  5. Σκεπάζουμε την τάρτα μας με ένα χαρτί αντικολλητικό και  την γεμίζουμε με όσπρια ή με ρύζι για να μείνει συμπαγής. Ψήνουμε για 15΄ στους 180C .
  6. Χρωματίζουμε τις γαρίδες μας ελαφρώς , αφού έχουμε ζεστάνει καλά το σκεύος μας, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο. Δεν τις ψήνουμε πολύ. Αποσύρουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος κατά σειρά τα λαχανικά μας, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα κολοκύθια ,την μελιτζάνα και στο τέλος την ντομάτα αφού έχουν χρωματιστεί τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το  σκόρδο ψιλοκομμένο , το θυμάρι & την δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε  σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε  για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες για 5 λεπτά να σιγοψηθούν μαζί με τα λαχανικά. Αφαιρούμε το βάρος που είχαμε τοποθετήσει  πάνω  απο την τάρτα μας , γεμίζουμε με τα λαχανικά μας και στην κορυφή τοποθετούμε τις γαρίδες.Πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.