Back to top

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΨΩΜΙΟΥ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 βακαλάος 500 γρ. περίπου
  • 500 γρ. πατάτες
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε το βακαλάο όπως είναι και τον βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέσα στο γάλα, με λίγο θυμάρι και το ένα φύλλο δάφνης. Όταν είναι έτοιμος τον καθαρίζουμε από το δέρμα του και παίρνουμε την ψίχα του, την οποία σπάμε σε πολύ μικρά κομματάκια, σχεδόν να γίνει σαν πουρές.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε κι αυτές σε μια κατσαρόλα με μια σκελίδα σκόρδο, το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι. Μόλις είναι έτοιμες, τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  3. Παίρνουμε το ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα του και το πολτοποιούμε μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το μαϊντανό, όπου έχουμε βάλει μόνο τα φύλλα του.
  4. Σε μια λεκάνη ανακατευθύνουμε το βακαλάο με τον πουρέ πατάτας, προσθέτουμε λίγο λάδι και το τυρί κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  5. Τοποθετούμε το μίγμα σε μια φόρμα, καλύπτουμε από πάνω με την κρούστα ψωμιού και ψήνουμε στο φούρνο ίσα ίσα για 5 λεπτά στους 150 °C.