Back to top

ΚΡΗΤΙΚΟ CLUB SANDWICH

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 12 φέτες ψωμί του τοστ άσπρο η μαύρο
  • 1 συσκευασία απάκι
  • 1 γιαούρτι
  • 4 ντομάτες
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 1 μαρούλι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκια Ρίγανη
  • Μισή σκελίδα σκόρδο (Προαιρετικά)
  • Αγγουράκι τουρσί (Προαιρετικά)
  • Τοματίνια (Προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα αυγά να βράσουν σε νερό αλατισμένο. Τα βράζουμε για 8 λεπτά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
  2. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες και τις βάζουμε να στραγγίξουν σ’ένα σουρωτήρι με λεπτή σήτα. Κατόπιν τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι, προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά μισή σκελίδα σκόρδο τριμμένη. Αυτή είναι η σάλτσα μας και την βάζουμε στο ψυγείο μας για να δέσει.
  3. Πλένουμε τέσσερα μεγάλα φύλλα μαρουλιού, τα στεγνώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Έπειτα κόβουμε τις δύο ντομάτες σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
  4. Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες καθώς και την γραβιέρα.
  5. Παίρνουμε τις οχτώ φέτες του ψωμιού για τοστ και τοποθετούμε πάνω τους το τυρί και έπειτα το απάκι που έχουμε κόψει. Τις βάζουμε στο φούρνο σ΄ένα ταψί απλωμένες για να λιώσει το τυρί καθώς και να ζεσταθεί ελαφρά το απάκι για καλύτερη γεύση. Βάζουμε επίσης και τις τέσσερις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού για να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 περίπου λεπτά.
  6. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και από πάνω ακριβώς τοποθετούμε την σάλτσα μας, στην συνέχεια καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε φέτας με το μαρούλι μας κομμένο, την ντομάτα και στο τέλος το αυγό.
  7. Κάνουμε το ίδιο και στις οχτώ φέτες και έπειτα τις τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη, κάθε φορά όμως να είναι από δυο φέτες με απάκι και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος βάζουμε και το απάκι που είχαμε χρωματίσει και ενώνουμε με 2 οδοντογλυφίδες αρκετά μεγάλες στις δυο γωνίες. Προσθέτουμε προαιρετικά σαν διακόσμηση το αγγουράκι τουρσί κομμένο σε λεπτές φέτες καθώς και τα τοματίνια μας.