Back to top

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ BUCATTINI

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχάρι(ποντίκι)
  • 1 πακέτο μακαρόνια Bucattini
  • 200 γρ. τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κύβος βοδινού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο μπαχάρι
  • Μισό μάτσο μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κυβάκια.
  2. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Χρωματίζουμε το κρέας μας.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα προσθέτουμε κι αυτά.
  4. Ανακατεύουμε καλά το κρέας με τα λαχανικά και ρίχνουμε την δάφνη, το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
  5. Προσθέτουμε τον κύβο βοδινού. Καλύπτουμε με νερό μέχρι επάνω το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα.
  6. Στην μια ώρα προσθέτουμε το κολοκύθι ψιλοκομμένο μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το κρέας μαζί με το κολοκύθι να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.
  7. Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και βράζουμε τα μακαρόνια για 5 περίπου λεπτά.
  8. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα με το κρέας και με μια πιρούνα βάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Τελειώνουμε το βράσιμο των ζυμαρικών μέσα στην σάλτσα από το κρέας.
  9. Αφού τελειώσει το ψήσιμο τους και γλασάρει όμορφα η σάλτσα του φαγητού μας πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Κρατάμε μερικά φύλλα να διακοσμήσουμε το πιάτο μας.
  10. Βάζουμε σε μια πιατέλα το φαγητό και διακοσμούμε με τα φύλλα του μαϊντανού που μας έμειναν και λίγη ντομάτα ψιλοκομμένη προαιρετικά.
  11. Πασπαλίζουμε με τυρί πάνω σε κάθε πιάτο, μετά που θα σερβίρουμε.