Back to top

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ Η ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ ΚΡΗΤΙΚΙΑ

Υλικά

Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: μισή ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
  • 2 πορτοκάλια Ξύσμα
  • 4 αυγά Λαδάκης
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι Creta Fresh
  • 200 γρ Μυζήθρα

Για το σιροπάκι

  • 2 ποτήρια Ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι Creta Fresh
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα.
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 ξεκινώντας την διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά
  3. Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι τα αυγά τη μυζήθρα το χυμό, αφού λιώσει εντελώς η μυζήθρα ρίχνουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Κομματιάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά
  5. Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου. Το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.
  6. Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.
  7. Και τώρα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
  8. Καυτό το σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στην κρύα ποροκαλόπιτα και την κόβουμε σε μερίδες, εκείνη την ώρα λίγη ξεκούραση επιβάλλεται για να ρουφήξει όλο το σιροπάκι το φύλλο μας.