Back to top

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ (μαριναρισμένα με ψητά λαχανικά και λάδι βασιλικού)

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 16 γαρίδες ακαθάριστες (το μέγεθος ανάλογα της αρεσκείας σας)
  • 2 μεγάλες σουπιές
  • 2 μεγάλα καλαμάρια
  • 1 χταπόδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κολοκύθια μικρά
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 ντομάτες
  • 1 φοινοκιο
  • Σκόρδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε τα καλαμάρια και την σουπιά. Το χταπόδι το ξεβράζετε εάν θέλετε για να μαλακώσει ελαφρώς. Από τις γαρίδες αφήνετε την ουρά πάνωστην γαρίδα.
  2. Κόβετε τα καλαμάρια και την σουπιά σε οχτώ μεγάλα κυβάκια. Στο χταπόδι χωρίζετε το κεφάλι από τα πλοκάμια του και το κόβετε σε τέσσερα κομμάτια.
  3. Μαρινάρετε τα θαλασσινά σας μέσα σε ελαιόλαδο που έχετε προσθέσει σκόρδο τριμμένο και ξύσμα από λεμόνι.
  4. Περνάτε το κάθε θαλασσινό σας σε διαφορετικό σουβλάκι γιατί το κάθε ένα έχει και διαφορετικό χρόνο ψησίματος .Αλατοπιπερώνετε.
  5. Πλένετε τα λαχανικά σας , κόβετε τις πιπεριές σε κύβους την μελιτζάνα σε φέτες όπως και τα κολοκύθια το φοινόκιο και τις ντομάτες στη μέση , το κρεμμύδι σε ροδέλες και αλατατοπιπερώνετε.
  6. Πλένετε τον βασιλικό και τον πολτοποιείτε μαζί μ΄ ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Σουρώνετε, αν θέλετε, το μίγμα βασιλικού ή το αφήνετε ως έχει.
  7. Μπορείτε να ψήσετε τα θαλασσινά και τα λαχανικά στα κάρβουνα, στο γκριλ ή σε ένα σχαρωτό τηγάνι.
  8. Ξεκινήστε το ψήσιμο πρώτα με την σουπιά, το καλαμάρι , το χταπόδι και στο τέλος τις γαρίδες. ψήστε και τα λαχανικά σας ανάλογα με το μέγεθος.
  9. Όταν τα βγάλετε από την φωτιά και είναι έτοιμα τα περιχύνετε με το λάδι βασιλικού και αν επιθυμείτε πασπαλίστε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο θαλασσινό αλάτι. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμα και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.