Back to top

CHEESE CAKE ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 150 γρ. μπισκότα  Digestive
  • 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 100 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 290 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 γρ. άνθος αλατιού ή αλάτι
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σπάστε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια μέσα σ ένα μπολ.
  2. Λιώνετε τα 50 γρ. βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα  και το περιχύνετε μέσα στα μπισκότα. Ανακατεύετε και στη συνέχεια απλώνετε το μπισκότο σε μια φόρμα 10-12 cm ή σε ένα ταψάκι. Το καταψύχετε  για περίπου μια ώρα.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το άνθος αλατιού, τη ζάχαρη και την περιχύνετε μέσα στις σταγόνες σοκολάτας που τις έχετε βάλει σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν καλά τα κομμάτια του τυριού και να αποκτήσετε μια λεία κρέμα.
  4. Βγάζουμε το μπισκότο από την κατάψυξη και απλώνουμε από πάνω την κρέμα μας ομοιόμορφα να πάει παντού. Bάζουμε το σκεύος στο ψυγείο, αυτή την φορά για 2 ώρες μέχρι να δέσει το γλυκό.
  5. Απλώνετε τη μαρμελάδα από τα βατόμουρα ή από οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα επιθυμείτε. Το γλυκό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.