Back to top

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)

Για τη βάση

  • 1 συσκευασία μπισκότα  με δημητριακά και λεμόνι
  • 50 γρ. φουντούκια

Για τα καραμελωμένα μήλα

  • 4 μήλα golden
  • 100 γρ ζάχαρη
  • Λίγο ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 15 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα καραμέλας

  • 70 γρ, ζάχαρη κρυσταλλική για την καραμέλα
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. γάλα
  • 3 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. αλεύρι

Για τη σαντιγί

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την καραμέλα 

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σπάμε τα μπισκότα και κοπανάμε τα φουντούκια. Τα κάνουμε ένα μείγμα και γεμίζουμε τα βαζάκια.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε στα 8. Σ’ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ηλιέλαιο και τα χρωματίζουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και τα καραμελώνουμε. Τα τελειώνουμε με το μέλι. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα κρυώνουμε.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με τα 70 γρ. ζάχαρη και το αλεύρι και σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε την καραμέλα μαζί με τα άλλα 70 γρ. ζάχαρης. Όταν γίνει καραμέλα σβήνουμε με το γάλα που το έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε το καραμελωμένο γάλα στο μείγμα με τα αυγά και στη συνέχεια το ξαναγυρνάμε στην κατσαρόλα και το βράζουμε ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη για 2 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το χτυπάμε στο μίξερ να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε μια σαντιγί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη.
  5. Σε ένα τηγανάκι κάνουμε μια καραμέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο. Την απλώνουμε σε ένα χαρτί αντικολλητικό ή μια σιλικόνη. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Στο βαζάκι αφού βάλαμε τα μπισκότα, έπειτα βάζουμε τα μήλα, την κρέμα καραμέλας, την σαντιγί και στο τέλος την καραμέλα. Μπορούμε να τα σκεπάσουμε και να τα βάλουμε στο ψυγείο εάν δε θέλουμε να τα καταναλώσουμε άμεσα.