Back to top

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
  • 1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 σφηνάκια ουίσκι
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 3 αγγουράκια τουρσί
  • 50 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σουρώνετε τον ανανά, τον κόβετε και κρατάτε το σιρόπι. Κόβετε λεπτό το καρότο και την πιπεριά και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με το σιρόπι του ανανά για 5 λεπτά. Προσθέτετε νερό αν χρειαζόσαστε.
  2. Μέσα σ’ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ, ένα σφηνάκι ουίσκι, τη σόγια σος, το ξίδι, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Αδειάζετε αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.
  3. Κόβετε τα αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες και τα ρίχνετε μαζί με τον ανανά.
  4. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο, το ανακατεύετε με τον κιμά, καθώς και ένα σφηνάκι ουίσκι, αλάτι, πιπέρι και φτιάχνετε μικρά κεφτεδάκια σαν καρύδια και τα αλευρώνετε. Ζεστένετε το λάδι και τα τηγανίζετε για 6 – 8 λεπτά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρώς τα πλευρώτους και τα αλατοπιπερώνετε.
  6. Ζεστένετε τη σάλτσα και ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες και έπειτα σερβίρετε σε μια όμορφη πιατέλα μαζί με τα μανιτάρια σας.