Back to top

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 400 γρ. μύδια ψίχα
  • 4 αγκινάρες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1/2 φοινόκιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 βαζάκι λιαστές ντομάτες
  • 1 κλωνάρι σέλερυ
  • 1 χούφτα ελιές μαύρες
  • 1 χούφτα κάπαρη
  • 4 μικρά ραπανάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • Δάφνη
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τη μια σκελίδα σκόρδου και τα ψιλοκόβουμε. Σ’ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και έπειτα τα μύδια, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε θυμάρι, δάφνη και σιγοψήνουμε για 3 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό από τα μύδια και τον κρατάμε και διατηρούμε ζεστά τα μύδια σ ένα άλλο σκεύος.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις αγκινάρες στα 4. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το σέλερυ, το φοινόκιο. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα μανιτάρια στα 4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και τα άλλα 20 γρ. βούτυρο, ρίχνουμε τις αγκινάρες τις σοτάρουμε, έπειτα τα καρότα, το φοινόκιο, τα μανιτάρια, το σέλερυ και στο τέλος τα φρέσκα κρεμμύδια. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό που είχαμε πάρει από τα μύδια. Ψήνουμε για 10 λεπτά με σκεπασμένο το σκεύος μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια όπου ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε σ’ένα πιάτο, προσθέτουμε λίγες ελιές, λίγη κάπαρη και στο τέλος λίγα ραπανάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε από πάνω και τις λιαστές ντομάτες και στο τέλος βάζουμε μερικά φυλλαράκια από το φοινόκιο.