Back to top

ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά

  • 500 γρ. πένε ριγκάτε Misko
  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 γαρίδες
  • 400 γρ γιαούρτι Μεβγάλ 2% στραγγιστό
  • 1/3 φλ. Ρακί
  • Ελαιόλαδο
  • Ντοματίνια
  • Κάπαρη
  • Γραβιέρα ΠΟΠ Ένωσης Ρεθύμνου
  • Πιπέρι αλάτιi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με τα σπαράγγια, τα κόβουμε στη μέση και κρατάμε τις κορυφές τους που είναι πολύ τρυφερές. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο με τα κρεμμυδάκια.
  2. Ρίχνουμε τις γαρίδες και ψήνουμε 3-4 λεπτά, 2 λεπτάκια από την κάθε πλευρά, σβήνουμε με τη ρακί.
  3. Με το μπλέντερ πολτοποιούμε το σκόρδο με το αλάτι.  Ανακατεύουμε το μείγμα του σκόρδου με το γιαούρτι, το άνηθο και το ρίχνουμε στο τηγάνι μας μαζί με τη κάπαρη και τα ντοματίνια, αφού γίνουν όλα τα υλικά ένα με την αίσθηση της κρέμας, σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Έχουμε βράσει  τις πένες και γυρνάμε όλη τη σάλτσα μέσα στις πένες μας.
  5. Σερβίρουμε με φλούδες γραβιέρας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.