Πορτοκάλι
Αγαπημένο κι απαραίτητο!
Πορτοκάλι
Ξεκινήστε με τη συνταγή που μας προτείνει ο chef μας, Μανώλης Παπουτσάκης.
Πορτοκαλόπιτα
Από τον Chef Μανώλη Παπουτσάκη
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεγάλα ξύσμα και χυμό
2 πορτοκάλια σε φέτες
400 γρ. γιαούρτι πρόβειο
1 βανίλια
200 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 κουταλιά αλεύρι
Για το σιρόπι
150 γρ μέλι θυμαρίσιο
1 φλυτζάνι νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνετε το φύλλο και το κόβετε σε φέτες. Το μαδάτε και το αφήνετε απλωμένο να στεγνώσει για 1 ώρα. Αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις πορτοκαλόφετες) και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνετε ένα ταψί και αλευρώνετε ελαφρά, στρώνετε τα φύλλα περιχύνοντας με το μείγμα και από πάνω βάζετε κυκλικά τις πορτοκαλόφετες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Ετοιμάζετε εν τω μεταξύ το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Σιροπιάζετε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε να τραβήξει και σερβίρετε.
TIP:
Επιλέξτε να φτιάχνετε τέτοιες πατσαβουρόπιτες με φρούτα εποχής γιατί πάντα είναι πολύ πιο νόστιμες!
CHEF
Μανώλης Παπουτσάκης
Γεννημένος στα Χανιά, ιδιοκτήτης πολυβραβευμένου εστιατορίου, κριτής στο Master Chef Junior και με τη δική του εκπομπή γνωρίζει σε βάθος και τιμά τα προϊόντα του τόπου μας, τόσο για τη γεύση τους όσο και για τη διατροφική τους αξία. Ελάτε να μάθουμε τα μυστικά του μέσα από τις πιο νόστιμες, πρωτότυπες και θρεπτικές συνταγές του, που σας προσφέρουν μόνο τα ΣΥΝ.ΚΑ.