Back to top
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Τοπικοί παραγωγοί – προμηθευτές

Είναι, πλέον, κοινό μυστικό, ότι τα Ελληνικά προϊόντα είναι από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά στον κόσμο.

Στα SYN.KA χρησιμοποιούμε ένα εκτεταμένο δίκτυο τοπικών παραγωγών και προμηθευτών, που αποτελείται από περισσότερους από 300 αγρότες και 260 κτηνοτρόφους. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουμε στην Ελληνική οικογένεια ότι καλύτερο έχει να προσφέρει ο τόπος μας.

Οι τοπικοί παραγωγοί και προμηθευτές μας δεν είναι απλά “οι συνεργάτες μας”, αλλά μέρος της μεγάλης “οικογένειάς” μας στα SYN.KA. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε στηρίξει οικονομικά – και όχι μόνο – και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, τους ποιοτικούς παραγωγούς της Κρήτης, γιατί γνωρίζουμε ότι μόνο βοηθώντας την τοπική οικονομία θα μπορέσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση.

Στα SYN.KA, ως Συνεταιρισμός, γνωρίζουμε καλά τη μεγάλη αλήθεια του “η ισχύς εν τη ενώσει”. Και αναγνωρίζουμε τον παραλογισμό του να ζητούμε από τρίτους βοήθεια, και να μην βοηθούμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: αποφεύγοντας, παράλληλα, τους μεσάζοντες, μπορούμε να παρέχουμε τα τοπικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Τα Ελληνικά προϊόντα διατροφής γίνονται ανάρπαστα σε όποια χώρα εξάγονται, από την Ευρώπη, μέχρι την Αμερική, τη Ρωσία και την Κίνα.

Δυστυχώς, όμως, πολλοί από εμάς, πέσαμε στο παρελθόν θύματα των λανθασμένων και παρωχημένων πια καταναλωτικών προτύπων που βασίζονταν στην “ξενομανία”. Έτσι, προτιμούσαμε πολλές φορές ξένα προϊόντα διατροφής, ενώ μπορούσαμε να βρούμε τα ίδια προϊόντα διατροφής και στον τόπο μας, τα οποία ήταν πολύ πιο φρέσκα, αλλά και πιο φθηνά.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, και έχει δημιουργηθεί από τη μαζική διαφήμιση που έχει γίνει στο Ελληνικό κοινό από τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες super market, προκειμένου να προτιμήσουμε τα ξένα, μαζικής παραγωγής προϊόντα, από τα φρέσκα, θρεπτικά τοπικά προϊόντα, μόνο και μόνο γιατί τα πρώτα είναι πολύ πιο κερδοφόρα για τις εταιρείες που τα εμπορεύονται.

Όχι όμως στα SYN.KA. Ως Συνεταιρισμός Καταναλωτών, είναι στη φύση μας να έχουμε πάντοτε τον καταναλωτή στο επίκεντρο κάθε απόφασης που παίρνουμε. Για αυτό στα είδη διατροφής μας πρωταγωνιστούν τα πιο αγνά και φρέσκα Ελληνικά προϊόντα.