Back to top

Χαλβαδόπιτα Σύρου

Χαλβαδόπιτα Σύρου: Από την Σύρο με αγάπη... και νοστιμιά

Χαλβαδόπιτα Σύρου

Η χαλβαδόπιτα Σύρου έχει το σχήμα στρογγυλής πίτας, όπου ανάμεσα σε δύο φύλλα όστιας, υπάρχει ένα γευστικό μίγμα από ζάχαρη, μέλι, γλυκόζη, αμύγδαλα και ασπράδι αυγού. Μαζί με το λουκούμι Σύρου, είναι τα πιο διάσημα γλυκά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Η παραγωγή της παραδοσιακής Συριανής χαλβαδόπιτας γίνεται ακόμη και σήμερα από μικρά, οικογενειακά εργαστήρια με παράδοση δεκαετιών. Τόσο οι δοκιμασμένες συνταγές, που χάνονται μέσα στα βάθη του χρόνου, όσο και τα αγνά υλικά της, είναι τα βασικά γευστικά μυστικά για τη μεγάλη φήμη που απολαμβάνει η χαλβαδόπιτα Σύρου σε όλη την Ελλάδα.

ΤΟΠΟΣ:
Συρος
Ταξιδεύουμε μέχρι την Σύρο
Σύρος, η Αρχόντισσα των Κυκλάδων. Η Σύρος βρίσκεται στο κέντρο του συμπλέγματος των Κυκλάδων και η πρωτεύουσα της, η Ερμούπολη, είναι και η πρωτεύουσα όλων των Κυκλάδων.