Back to top

Μύδια αχνιστά με μαστίχα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο μαστίχας
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε προσεχτικά τα μύδια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κατόπιν, καθαρίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και το σέλινο και τα ψιλοκόβετε.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο και το σέλινο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μύδια και ανακατεύετε.

Σβήνετε με το ούζο μαστίχας και το νερό. Ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 8 με 10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε μια πιατέλα τα αχνιστά μύδια, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

ΤΟΠΟΣ:
Χιος
Ταξιδεύουμε μέχρι την Χίο
Η Χίος είναι ξακουστή ανά τον κόσμο, όχι τόσο για το νησί το ίδιο, όσο για το διάσημο προστατευόμενο προϊόν που παράγει, τη γνωστή σε όλους μας μαστίχα Χίου.