Back to top

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σφολιάτα KIXI
  • 1 πακέτο παστέλι Συνεργασία
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. Δερμίση κουλουράκια μούστου σταφίδας
  • 80 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κ.σ παρθένο ελαιόλαδο
  • σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, το παστέλι και τα ανακατεύουμε με το ταχίνι, προσθέτοντας το καρύδι και τις σταγόνες σοκολάτας.
  2. Κόβουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα, τοποθετούμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από την γέμιση και γυρνάμε τις άκρες τις σφολιάτας πάνω στη γέμιση.
  3. Ενώνουμε τις άκρες πατώντας με ένα πιρούνι. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.