Back to top

ΤΡΑΓΑΝΟ ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Υλικά

  • ½ αρνάκι περίπου 4-5 κιλά
  • Ματζουράνα – Ρίγανη – Θυμάρι (φρέσκα) συνολικά ένα ματσάκι
  • 1 κ.σ ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ ματζουράνα ξερή
  • 10 κλωναράκια μαλοτήρας ξερής
  • Χυμό από 2 λεμόνια και ξύσμα
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι και ξύσμα
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ στακοβούτυρο
  • Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρουμε το αρνάκι μας με όλα τα υλικά εκτός του στακοβούτυρο από την προηγούμενη μέρα.
  2. Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 για περίπου 4 ώρες.
  3. Την τελευταία ώρα το βγάζουμε από το τη λαδόκολλα με τα ζουμιά του, το αλείφουμε με λιωμένο στακοβούτυρο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Ανοίγουμε συχνά και βρέχουμε το κρέας με τα ζουμιά από το ταψί μας.