Παραδοσιακό Γιαούρτι
Μυστικό μακροζωίας.
Παραδοσιακό γιαούρτι.
Γιαουρτόπιτα με παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
Από τον Chef Μανώλη Παπουτσάκη
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι
2 αυγά
10 φύλλα δυόσμου
4 κλωναράκια μαιντανού
4 κλωναράκια άνιθου
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι γοχ
1 κουταλιά βούτυρο και λίγο ακόμα για να αλείψουμε το ταψάκι μας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
100 γρ μυζήθρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κουτακάκι μπέικιν
Αλάτι
Πιπέρι
3 κουταλιές τριμμένο παξιμάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά ενώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το παξιμάδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατοστών και πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.
TIP:
Σε αυτήν την εύκολη πίτα, προσθέτουμε όποια μυρωδικά μάς αρέσουν και όποιο λευκό φρέσκο τυρί προτιμάμε. Ταιριάζουν ωραία και οι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί. Να τη σερβίρετε με μια κουταλιά παραδοσιακό γιαούρτι στο πλάι, που απογειώνει τη γεύση της και δροσίζει.
CHEF
Μανώλης Παπουτσάκης
Γεννημένος στα Χανιά, ιδιοκτήτης πολυβραβευμένου εστιατορίου, κριτής στο Master Chef Junior και με τη δική του εκπομπή γνωρίζει σε βάθος και τιμά τα προϊόντα του τόπου μας, τόσο για τη γεύση τους όσο και για τη διατροφική τους αξία. Ελάτε να μάθουμε τα μυστικά του μέσα από τις πιο νόστιμες, πρωτότυπες και θρεπτικές συνταγές του, που σας προσφέρουν μόνο τα ΣΥΝ.ΚΑ.